fbpx

Cégtörténet

2009-ben Tatabánya önkormányzata sikerrel pályázott a „Tatabánya – a Vértes Agorája” című, TIOP-1.2.1-08/2-2009-0004 azonosítószámú, az „AGORA – multifunkcionális közösségi központok és területi közművelődési tanácsadó szolgálat infrastrukturális feltételeinek kialakítása” című pályázaton. A megítélt hozzájárulás összege 1.567.948.458 forint, az elszámolható összköltség 1.844.574.929 forint. A kivitelezésre irányuló szerződéskötés összege 1.447.177.328 forint. Új korszak vette kezdetét a volt Közművelődés Háza épületének felújítási és az új tartalom tervezési munkálatainak elindításával.

2011. december 16-án a megyeszékhely képviselő-testülete döntött a Közművelődés Háza Közhasznú Nonprofit Kft. és a Sport Létesítményeket Üzemeltető és Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. átalakulásáról. Ennek eredményeként a cégbíróság 2012. május 23-án bejegyezte az AGORA Sport és Szabadidő Közhasznú Nonprofit Kft-t. Tatabánya képviselő-testülete 2012. május 24-én határozott arról is, hogy az új szervezetbe integrálja a város négy önkormányzati fenntartású művelődési házát.

2012. augusztus 31-től a bánhidai Puskin Művelődési Ház, a kertvárosi Bányász Művelődési Otthon, az alsógallai József Attila Művelődési Ház és a felsőgallai Széchenyi Művelődési Ház az Agora Nonprofit Kft. részeként végzi munkáját.

A város 2011-12-es döntései értelmében az Agora Nonprofit Kft. egy olyan komplex kultúra-, szabadidő-, és közösségszervező, sportlétesítményeket üzemeltető szervezetként működik, amelyben a sport, a kultúra és a vendéglátás egymást erősítő módon kiszolgálja a város és a térség lakóinak, cégeinek igényeit. Az új szervezet, az új név egy új, sikeres korszakot ígér a város közösségi életének szervezésében, menedzselésében.

 


Munkatársaink motivációja

Seffer Edina

Seffer Edina

Szakmai igazgató - A Vértes Agorája

“A mosolygó szempárok a színpad előtt. A nem múló taps egy jó előadás után. A köszönömök, amiket a hazafelé induló látogatóktól kapunk. Az elhivatott kollégák, akikkel a rendezvények végén csak összenézünk és konstatáljuk/tudjuk, hogy ismét sikerült valamit adnunk. A hónapokon át tartó kreatív ötletelések, előkészítések, szervezések, amelyeket olyan programot követnek, ahonnan a közönség pozitív élményekkel tér haza. A csapat!”

Szutter Levente

Szutter Levente

Turisztika is és nagyrendezvény divízió vezető - Agora Nonprofit Kft.

“Látni az emberek arcán a mosolyt, velük együtt átérezni a koncertek örömteli pillanatait - ez a hivatásunk legszebb része. Tudjuk, mert láttuk, hogy a fesztiválokon barátságok és szerelmek szövődnek, rég nem látott szomszédok, korábbi munkatársak találkoznak újra a színpad előtt - ez a munkánk igazi értéke. Megrendelő, megálmodó, támogatók, és dolgos kezek százai - így együtt, közös munkával városlakók és turisták ezrei számára tesszük felejthetetlenné a tegnapot, szebbé a jelent és könnyebbé a holnapot. Köszönet a bizalomért!”

Magyar Kata

Magyar Kata

Programmenedzser - A Vértes Agorája

“Hivatásom hajójának vitorlájába sokfelől érkezik szél. Olykor a házban működő csoportok, közösségek elkötelezettsége, lelkesedése az, máskor ha egy előadóművész és stábja otthon érzi magát, egy célért vezérelve dolgozunk, majd barátként távoznak, és időről időre visszatérnek. Olykor egy fellépőruháját húzogató izgatott kisgyerek, olykor egy elismert művész koncentrált mozdulatai a backstage-ben. Mert tudom, hogy fontos pillanatok közreműködője vagyok, mert tudom, hogy egy-egy produkció a fellépők és több száz néző napjára, vagy akár életére is hatást gyakorol. Legyen szó amatőr csoport bemutatójáról, komolyzenei vagy könnyűzenei koncertről, pszichológiai előadásról vagy stand up comedy-ről, a színpadon álló közvetít, átad, elhoz valamit a közönségnek, amivel ők, akkor, itt A Vértes Agorájában többek lesznek.”

Moncz Ferenc

Moncz Ferenc

Műszaki csoportvezető - A Vértes Agorája

“A változatosság gyönyörködtett szokták mondani és itt aztán van változatosság. Nem unatkozhatunk egy percet sem. Színvonalas rendezvények sokaságában kell egyre nagyobb kihívásoknak megfelelni. Talán a legnagyobb motivációt és kihívást is egyben az jelenti, hogy a fellépőkel a partnerekkel a kollegákkal megtalálni a közös megoldást. Igazából én szeretek csapatban dolgozni és itt az Agorában mindig is jó csapat volt van és lesz!”

Nagyné Szlapák Éva

Nagyné Szlapák Éva

Adminisztrációs csoportvezető - Sportlétesítmények

“Ami minket nap mint nap mozgat, az a sport szeretete. Hitvallásunk: a sport mindenek felett. A sport megtanított minket küzdeni, kitartónak lenni. Céltudatosságra, rendszerességre, pontosságra nevelt. Fontos számunkra a csapategység, mert csak így tudunk sikeresek lenni. Küzdelem, kitartás, munka, eredmény. A sport megtanít arra, hogy van tovább, és hogy munkával elérhető egy cél, ha nem adjuk fel. A sport kiszolgálása édes teher számunkra, amit a Laci 38 éve, én pedig 28 éve viselek.”

Nagy László

Nagy László

Létesítményvezető főmunkatárs - Sportlétesítmények

“Akit a mozdony füstje megcsapott” írná Moldova György, úgy ragaszkodom a tatabányai sportélethez. 38 év alatt szinte az otthonommá vált. Változatos a munkánk, nagyon jó a csapategység. Büszkeséggel tölt el, hogy Tatabányán hazai és nemzetközi sportesemények, koncertek, céges, valamint iskolai rendezvények lebonyolításának az aktív részesei lehetünk. Tudjuk, hogy mi akkor is dolgozunk, amikor más szórakozik, de kezeld a munkád küldetésként, ne pedig kötelező feladatként, amit meg kell tenned, „Ha csak azt tesszük, ami nem esik nehezünkre, soha nem leszünk sikeresek. Abból tudhatjuk, hogy jó úton vagyunk a sikeres élet felé, ha az út, amelyen járunk meredeken felfelé halad. (Gary Chapman)”

Lévai Viktória

Lévai Viktória

Pályázati csoportvezető, projektmenedzser - Agora Nonprofit Kft.

“Az Agora szellemisége, lendülete, a munkatársaim összefogása, összetartása motivál a mindennapok során. Fontos számomra, hogy legyen kihívás a munkámban, amiből az Agorára jellemző változatosságnak és folyamatos megújulásnak köszönhetően nincs hiány. Látva, hogy a munkatársak és a látogatók mosolyogva idézik fel az élményeiket, megerősít abban, hogy értékes munkát végzünk.”

Pákai Ernő

Pákai Ernő

Művelődési Ház vezető - Bányász Művelődési Otthon

“Több, mint harminc éve vagyok „művházas” itt a Bányász Művelődési Otthonban. Mivel ezt megelőzően ifjúságom szinte teljes szabadidejét is itt töltöttem, ezek a falak valóban az otthonommá váltak. Az a célom, hogy a Bányászt a lehető legtöbb látogatónak ugyancsak lakájossá tegyük. Ennek a törekvésnek tudatában vezetjük a „háztartást” kicsi, de elszánt munkatársi közösségünkkel.”

Herendi Judit

Herendi Judit

Művelődési Ház vezető - Széchenyi István Művelődési Ház és József Attila Művelődési Ház

“Úgy gondolom, hogy kulturális javaink, helyi értékeink gyarapítása, megőrzése, illetve ezek közvetítése és átadása nem csupán munkám része, hanem a kötelességem is. Mindezek megvalósítását a közösségfejlesztés eszközeivel, az elvárt művelődési és szórakozási igények feltárásának, és kielégítésének figyelembe vételévek igyekszem elérni. Célom, hogy maximális elkötelezettséggel és elszántsággal, eredményeket és sikereket érjünk el úgy, hogy a helyi közösségeket erősítsük, illetve újakat hozzunk létre.”

Vankó Éva

Vankó Éva

Művelődési Ház vezető - Puskin Művelődési Ház

“Mi nekem az Agora és a Puskin? „Meglátni és megszeretni!” Megéreztem az „ízét” és az „illatát” és már a bőröm alatt volt… Motiváció a munkámmal kapcsolatban: Közösen átélt események a kollégák együtt , akikkel félszavakból is megértjük egymást. A közönség, a látogatok , a gyerekek , a sok mosolygós szempár!”

Szabó Bernadett

Szabó Bernadett

Programmenedzser- Tulipános Ház

“Szeretem a rendezvények színes és változatos világát. Szeretek szervezni, ötletelni, egyeztetni, problémákat megoldani. Lendületem és motivációm leginkább ebből a sokszínűségből fakad.”

Kovácshegyi Zoltán

Kovácshegyi Zoltán

Üzemeltetési vezető - Agora Nonprofit Kft.

“Üzemeltetési vezetőként a legnagyobb motivációm az Agora Nonprofit Kft. üzemeltetésében lévő telephelyek lehető legmagasabb színvonalon való működtetése a látogató vendégek és a csoportok számára, a műszaki üzemeltetésben, karbantartásban és takarításban dolgozó kicsi, de hatékony csapat segítségével. Emellett az új pályázatokat és beruházásokat, valamint a folyamatban lévő pályázati támogatásból készülő felújításokat is segítjük műszaki kérdésekben, a város és a térség lakóinak.”

John Katalin

John Katalin

Partnerkapcsolati vezető - Tulipános Ház

“A kultúra gyermekkorom óta az életem szerves részét képezi: legyen szó hagyományőrzésről, színházi előadásokról, komoly-, vagy könnyűzenei koncertekről, könyvekről. Küldetésemnek tartom, hogy a kultúrát szolgáljam, terjesszem, különböző szegmenseit megismertessem azokkal, akik nyitottak rá, fogékonyak annak szépségeire.”

Világi Orsolya

Világi Orsolya

marketing vezető - A Vértes Agorája

“Munkámban a legfontosabb motiváció: A Vértes Agorája – s benne a városrészi művelődési házak – médiamegjelenései minden platformon hűen tükrözzék azt a professzionalitást, amely jellemzi a munkájukat, bennünket. S nem utolsó sorban lépést tartani a külső és belső igényekkel, sőt eléjük menni. Az sem baj, ha nem csupán kiszolgáljuk ezeket az igényeket, hanem újakat, magasabbakat támasztunk…”

Kammerlohr-Kováts László

Kammerlohr-Kováts László

Galériavezető - Kortárs Galéria

“Képzőművészként a galériavezetés különösen érdekes és izgalmas munka számomra, hisz magam is aktív, kiállító művész vagyok. Így pontosan ismerem a művészek szempontjait, elképzeléseit a kiállításokkal kapcsolatban. Leginkább az motivál, hogy valami fontosat, értékeset hozzak létre itt Tatabányán, hogy olyan szintű galériát működtessek, mely országos jelentőséggel bír, és túllép a város határain. Ezt az elmúlt öt év alatt úgy érzem sikerült is elérni. A legfontosabb számomra szakma elismerése, amit a galériavezetői munkámért kapok, ez erősít meg abban, hogy jó úton járok, és a sok nehézség ellenére is megéri ennyi időt, energiát fektetni bele.”

Benkő Bernadett

Benkő Bernadett

Személyzeti és munkaügyi vezető - Agora Nonprofit Kft.

“Személyzeti és munkaügyi vezetőként fontos számomra, hogy mindenkit támogatni tudjak az ügyes-bajos dolgaiban, igyekszem segíteni mindenkinek aki hozzám fordul. Ebben a feladatkörben nem csak az adminisztráció fontos véleményem szerint, hanem az is, hogy lelki támasza legyek a kollégáknak. Vallom, hogy „A problémák az élet becsomagolt ajándékai – az ajándék a fejlődésben rejlik, amelyen átmegyünk, ha ’kicsomagoljuk’ a problémát.” (Kurt Tepperwein)”

Üvegzseb
2009. évi CXXII. tv. szerinti közzététel

Lukács Zoltán ügyvezető

Határozott idejű munkaszerződés: 2022. június 1. – 2027. május 31.
Alapbér: br. 800.000 Ft
(125/2022 (IV.21). sz. Igazgatói határozat /T-Szol Zrt./)

Végkielégítés
Végkielégítés tekintetében a MT. előírásait kell alkalmazni.

Felmondási idő
Határozott időtartamú munkaviszony esetén az Mt. vonatkozó szabályai szerinti mértékben illetik meg a járandóságok, ettől a rendelkezéstől a munkavállaló javára eltérni nem lehet.

Mt. 228. § alapján kikötött időtartam és kötelezettségvállalás mértéke

Versenytilalmi kikötést az Mt. 208. § (1) bek. szerinti munkavállalóval legfeljebb 1 éves tartamra köthető. A versenytilalmi megállapodás szerinti ellenérték a megállapodás tartamára nem haladhatja meg az azonos időszakra járó távolléti díj 50 %-át.

Járművásárlás

Az Agora Sport és Szabadidő Közhasznú Nonprofit Kft. 2020. szeptember 30-án egy OPEL Insignia 2.0 CDTI gépjárművet vásárolt az ügyvezető részére, a régi, elavult, gazdaságosan már nem fenntartható Ford Mondeo személygépkocsi lecserélésével.

A gépjármű bekerülési értéke nettó 8 000 000 forint. A Ford Mondeoért kapott 3 048 000 forintot a finanszírozó MKB Euroleasing mint kezdőrészletet vette figyelembe. A maradék 5 600 000 + ÁFA forintot a piacon elérhető egyik legkedvezőbb lízingkonstrukcióban, öt éves futamidővel fogja az Agora Nonprofit Kft. havonta törleszteni.

A beszerzés paraméterei megfelelnek a T-Szol szabályzatában előírtaknak. Az Agora Nonprofit Kft. az ügyvezető személyes használatában lévő gépjármű üzemeltetésénél is a költséghatékonyságot tartja szem előtt.

Felügyelő Bizottság díjazása

 • Hoffer Dávid (elnök)
  Megbízás időtartama: 2021.10.30.-2025.05.31.
  Díjazás: 80.000 Ft / hó
 • Dr. Kancz Csaba (tag)
  Megbízás időtartama: 2021.10.30.-2025.05.31.
  Díjazás: 70.000 Ft / hó
 • Baloghné Werzdorfer Julianna (tag)
  Megbízás időtartama: 2021.10.30.-2025.05.31.
  Díjazás: 70.000 Ft / hó

Egyéb járandóság, valamint a jogviszony megszűnése esetén járó pénzbeli juttatás nincs.

Villamos energia adás-vétel:

NKM Energia Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Képviselő neve: Ádám Attila értékesítési csoportvezető és Vass József értékesítési osztályvezető

Cégjegyzékszám: 01-10-140263

Adószám: 26713111-2-42

A megbízás időtartama: 2020. október 1.- 2021. szeptember 30.

Energiadíj: 20,84 Ft/kWh+ ÁFA

Földgáz energia adás-vétel:

NKM Energia Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Képviselő neve: Ádám Attila értékesítési csoportvezető és Vass József értékesítési osztályvezető

Cégjegyzékszám: 01-10-140263

Adószám: 26713111-2-44

A megbízás időtartama: 2020. október 1.- 2022. január 1.

Gázdíj: 1,629 (HUF/MJ)

A társaság megbízott könyvvizsgálója:

Moore Stephens Wagner Kft. (kamarai azonosító száma: 000581)

és személyesen Wágner Vilmos könyvvizsgáló (kamarai nyilvántartási szám: 007038)

A megbízás időtartama: 2020. december 31. – 2021. december 31.

Díjazás:

2021-es üzleti évre: 924.000 Ft + ÁFA